Duurzaamheid

Page not found - go to www.buitenwerkplaats.nl/duurzaamheid

Composer's Treat 2019: Merlijn Twaalfhoven (1976)

maandag 25 feb 2019

Hij zag de waarde van muziek, kon mensen verbinden, vooroordelen doorbreken en nieuwe verhalen naar boven brengen. Toch zocht hij naar een manier om dit creatieve en experimentele werk midden in de samenleving te laten groeien en bloeien. Hij ervoer een dilemma: eigenzinnige ideeën zijn belangrijk, maar blijven vaak geïsoleerd en incidenteel. Je lijkt te moeten kiezen tussen main-stream worden of slechts kleine impact maken.

Zijn antwoord hierop werd The Turn Club.

Sinds september 2017 verbindt Merlijn met The Turn Club veranderaars, frisdenkers, artistieke activisten en praktisch idealisten. Samen werken zij aan een turn, een omslag in denken en handelen die persoonlijk, lokaal maar ook maatschappij-breed nodig is om de grote 21e eeuwse uitdagingen aan te kunnen pakken.

Tijdens de Composers Treat van 22 Februari tot 3 Maart 2019 werkt Merlijn Twaalfhoven aan het Turn Manifest. Dat moet niet alleen de uitkomst worden van de vele ontmoetingen en ideeën binnen The Turn Club, maar ook een handleiding voor een praktische en betekenisvolle weg de toekomst in.
(for english, see below)
pictures/Merlijn_Twaalfhoven_-_The_Air_We_Breathe_kl.jpg

 lees verder

Biodiversiteit

maandag 7 mei 2018

Wij proberen op de Buitenwerkplaats te werken en te tuinieren op een natuurlijke, ecologische manier. Dat hebben we zo van huis uit meegekregen en het sluit aan bij wat we nu kennen als permacultuur. Hierbij staat de zorg voor de mens en de zorg voor de aarde centraal en het samen delen. Over permacultuur valt heel veel te vertellen, maar in deze blog bespreken we het ontwerpprincipe over diversiteit: 'gebruik en waardeer diversiteit'.

 lees verder

Afvalverwerking bij Buitenwerkplaats

donderdag 22 mrt 2018

Wist je dat wij op de Buitenwerkplaats samen met onze gasten ongeveer evenveel afval produceren als een gemiddeld huishouden? Terwijl er elke week zo’n 25 personen langskomen om één of meerdere dagen te vergaderen!

 lees verder

Warmtekoudeopslag

woensdag 14 feb 2018

Buiten is het koud winterweer, maar binnen is het heerlijk werken! Een duurzame manier van verwarmen middels warmtekoudeopslag zorgt op de Buitenwerkplaats voor een aangename binnentemperatuur. Hoe dat functioneert?

 lees verder

Energie van de zon

maandag 15 jan 2018

Zie hier de zonnepanelen op het dak van de stolp, Buitenwerkplaats februari 2018. U bent natuurlijk van harte welkom om de resultaten ter plekke te komen bewonderen.

pictures/zon_8175.jpg

 lees verder
Starnmeerdijk 6
1488 AG Starnmeer
075 64 11 774

bereikbaarheid en parkeren

nieuwsbrief