Try-out “Ven Salta”, Wednesday 24th May 2017 at 20:00

Zeven hedendaagse vrouwelijke dichters uit Libanon, Syrië, Spanje en Griekenland hebben inspiratie gegeven aan de serie van 11 stukken voor sopraan en klein ensemble; Ven Salta. Naast het verschil in religie, taal en traditie, is het Middellandse Zeegebied een zeer levendige en dynamische regio met veel culturele overeenkomsten. Deze zijn krachtig verbeeld en verwoord in het werk van deze vrouwelijke dichters. In Ven Salta zijn deze overeenkomsten en verschillen gebruikt door het werken met contrast en versmelting. Hierbij ontstaat een kleurrijk canvas van muziek.

Ven Salta zal centraal staan bij de 'Opening Festival' van het 48ste Poetry International Rotterdam in Stadschouwburg Rotterdam op 30 mei. De officiële première van Ven Salta is 4 juni in het Ro-Theater Rotterdam.

Poems by Hanadi Zarka (Syrië), Marga Blanco Samos (Spanje), Hanane Aad (Libanon/Oostenrijk), Agni Fournaraki (Griekenland/Nederland), Kiki Dimoula (Griekenland), Mellisanthi (Griekenland,1910-1991), Maria Polydouri (Griekenland,1902-1930).

Compositie Aspasia Nasopoulou (Griekenland/Nederland)

pictures/Aspasia-2.jpg

Musici
Itzel Medecigo (Mexico/Nederland), mezzo-sopraan
Kristjan Martinsson (IJsland/Nederland) piano, fluit, accordion
Mehmet Polat (Turkije/Nederland) ud
Marijn Korff de Gidts (Nederland) percussie/drums

Kaartjes: 8 Euro inclusief koffie en taart

Aankomsttijd: 19:30

Concert: 20:00-21:00

Reservering : reserveringen@buitenwerkplaats.nl

pictures/compiolatie.jpg

 


Starnmeerdijk 6
1488 AG Starnmeer
075 64 11 774

bereikbaarheid en parkeren

nieuwsbrief