BLOG

Bloemrijk Grasland voor Paarden

woensdag 18 okt 2017

Lezing over recent onderzoek: Hoe ontwikkel je gezond, natuurlijk grasland voor paarden?
pictures/Paarden_in_bloemrijk_grasland.jpg

Paarden worden ziek als ze grazen in weilanden met voedzame grassen. In grasland met veel kruiden blijft een paard juist gezonder. Maar hoe ontwikkel je die gezonde, natuurlijke weiden voor paarden? Universiteit Wageningen presenteert de resultaten van onderzoek naar dit onderwerp in Laag Holland en Landerade begeleidt paardenhouders bij het graslandbeheer.

 lees verder

Lancering Cultureland 8 okt 2017 15.00-19.00 op de Buitenwerkplaats

zondag 8 okt 2017

U kent de Buitenwerkplaats natuurlijk als een unieke locatie met inspirerende ruimtes voor vergaderingen en workshops. Daarnaast leent onze locatie zich uitstekend voor bijzondere culturele projecten. Graag laten we u kennis maken met onze nieuwe stichting: cultureland. Op zondag 8 oktober 2017 vindt de lancering hiervan plaats.

Met vriendelijke groet,
Dagobert Bergmans & Maud Aarts

Namens het bestuur van cultureland, Berith Danse (voorzitter), Heleen Frenkel, Michiel van der Kaaij, Jan Dekker en Carly Everaert

 lees verder

Try-out “Ven Salta”, Wednesday 24th May 2017 at 20:00

woensdag 24 mei 2017

Zeven hedendaagse vrouwelijke dichters uit Libanon, Syrië, Spanje en Griekenland hebben inspiratie gegeven aan de serie van 11 stukken voor sopraan en klein ensemble; Ven Salta. Naast het verschil in religie, taal en traditie, is het Middellandse Zeegebied een zeer levendige en dynamische regio met veel culturele overeenkomsten. Deze zijn krachtig verbeeld en verwoord in het werk van deze vrouwelijke dichters. In Ven Salta zijn deze overeenkomsten en verschillen gebruikt door het werken met contrast en versmelting. Hierbij ontstaat een kleurrijk canvas van muziek.

 lees verder

Composer's Treat 2017: Anna Veismane

maandag 20 feb 2017

Aspasia Nasopoulou heeft de Letse componiste Anna Veismane uitgenodigd voor een Composer's Treat. Ze zal 19 tot 25 februari op Buitenwerkplaats verblijven om nieuwe stukken te componeren. Anna is een bijzonder nieuwsgierige en productieve componist, actief in Letland en heel Europa. Ook is ze betrokken bij educatieve projecten, inspireert en ondersteunt ze jonge componisten.

Anna Veismane zal samenwerken met de Nederlandse harpspeler en zangeres Ekaterina Levental, composing a new piece for Ekatarina! Zaterdagavond 25 februari is er een afsluiting van deze periode, in Amsterdam. Als je hierbij wil zijn, laat het ons dan zo snel mogelijk weten!

 lees verder
Starnmeerdijk 6
1488 AG Starnmeer
075 64 11 774

bereikbaarheid en parkeren

nieuwsbrief