BLOG

Energie van de zon.

maandag 15 jan 2018

Tot 2018 hebben we gebruik gemaakt van zogenoemde 'groene stroom'. Wij kozen voor Greenchoice en later voor Vandebron, die beide worden gezien als voorlopers op de energiemarkt. Op de website van Milieu Centraal (www.milieucentraal.nl) kan je veel nuttige tips vinden om energie te besparen en ook de meest actuele informatie over hoe schoon de diverse energieleveranciers werkelijk zijn in het opwekken van energie. Feit is dat de vraag naar groene stroom het aanbod nog steeds overstijgt.

We moeten dus eigenlijk allemaal zelf energieproducent worden. In de eerste weken van 2018 is het zover! Aan de zuidoostzijde van de stolp zullen de dakpannen geheel worden vervangen zonnepanelen. Vaak zijn zonnepanelen ons als architecten een doorn in het oog, maar Dagobert heeft een nieuw product gevonden dat wèl aansluit op onze esthetische wensen. De zwarte, langwerpige panelen worden als het ware dakpansgewijs gelegd, met passtukken in de hoeken. Hierdoor ontstaat feitelijk een aaneengesloten zwart dakvlak, die niet bovenop het bestaande dak ligt, maar ìn hetzelfde vlak. Zodra er beeldmateriaal beschikbaar is zullen we die op deze plek publiceren en natuurlijk bent u welkom (vanaf 12 februari 2018) om de resultaten ter plekke te komen bewonderen.

pictures/bwp_1702_flora_29.jpg

 lees verder

Cinema Paradiso met diner

zaterdag 27 jan 2018

pictures/NUOVO-CINEMA-PARADISO-900600.jpg

Cinema Paradiso (1988, Guiseppe Tornatore) vertelt het verhaal van het innemende jongetje Toto, die gezegend met een mooie glimlach opgroeit tot de geslaagde regisseur Salvatore. De film werd bekroond met zowel een Oscar als een speciale prijs op het filmfestval van Cannes. De beroemde klanken van de filmmuziek zijn van de hand van de befaamde Ennio Morricone.

Geniet voor de film van een heerlijk Italiaans 3 gangen diner met zelfgemaakte ravioli, verrassende risotto, mooie bijgerechtjes en taart en ijs toe, zaterdag 27 januari 2018 in de kookstudio op de Buitenwerkplaats. Je bent welkom vanaf 17.30 uur, aanvang diner 18 uur.

 lees verder

Composer's treat 2018: Jasna Veli?kovi?

zondag 20 mei 2018

The guest for 2018 Composer’s treat is the composer and performer Jasna Veli?kovi?. Jasna will stay from 29 of April for one week at Buitenwerkplaats to work on a new piece for velicon and percussion, collaborating with the percussionist Marijn Korff de Gidts.

pictures/Jasna.jpg

Her work focuses on sound extension of traditional instruments, as we can hear in Shadow Studies and Ombre, or moi non plus.

 lees verder
Starnmeerdijk 6
1488 AG Starnmeer
075 641 17 74

bereikbaarheid en parkeren

nieuwsbrief