projecten voor Cultureland

De selectie van het Cultureland Residenty Programma 2017 is rond, dit zijn de namen: 

Vero Glezqui (Mexico), visual artist
Lukas Vejnik (Austria), architect
Óscar Valero Sáez (Spain), architect
Brent Meistre (Italy / SouthAfrica),
Katrin Maurer (Austria), visual artist
Emma Hall (Australia), actor, writer, politics
Stefan Nestoroski (Italië), visual artist

Cultureland streeft naar een aarde waar schoonheid en troost is voor iedereen. Cultureland gelooft dat een goede residency een periode is waarin er tijd wordt gemaakt voor onderzoek en reflectie. Cultureland biedt projecten over de relatie tussen cultuur en natuur een plek.

Het programma start in Amsterdam, waar de onderzoeker / kunstenaar zich kan verdiepen in de culturele en wetenschappelijke rijkdom die de stad te bieden heeft. We organizeren in deze eerste periode een kick-off meeting met de resident om andere professionals te ontmoeten en een gesprek over het project op te starten.

Na deze introductie trekt deze persoon zich voor een periode van 4 weken terug op een landelijke locatie, de Buitenwerkplaats. De Buitenwerkplaats is omgeven door typisch Nederlands polderlandschap. Hier is ruimte om te produceren en reflecteren op het project.

Tot slot wordt het project in de laatste twee weken in Amsterdam getoond in de etalage van een woonhuis aan de Admiraal de Ruijterweg 181. Er wordt in het laatste weekend van de residency periode een evenement georganiseerd om het werk te presenteren en erover te discussieren.


Starnmeerdijk 6
1488 AG Starnmeer
075 641 17 74

bereikbaarheid en parkeren

nieuwsbrief