Wie zou denken dat een avocadopit een roze schaduw achterlaat?

Sofia van Leeuwen (1981) is een kunstenaar uit Californië met Noord-Hollandse roots. Als Cultureland Arist-in-Resident presenteert ze nieuwe schilderijen die geïnspireerd zijn op het landschap, met kleurstoffen uit planten, en ook datgene wat is achtergebleven op de keukentafel. Ze nodigt je uit in dialoog te gaan over hedendaagse schilderkunst en kleur. Ze deelt haar onderzoek en ideeën met je over op planten gebaseerde kleur, gevonden in het Nederland van vroeger en nu.

pictures/FullSizeRender.jpg


Op donderdag 3 augustus ben je vanaf 17.00 uur hartelijk welkom het werk van Sofia van Leeuwen te bewonderen. Zij geeft om 18.30 een presentatie.
 
Locatie: Storefront 181, Admiraal de Ruijterweg 181, 1056 GD Amsterdam
 
Binnenkort: Vero Glezqui (Mexico), donderdag 31 augustus
Cultureland evenement: 7 en 8 oktober

De selectie van Cultureland Air 2017:
Lukas Vejnik (Oostenrijk), architect
Óscar Valero Sáez (Spanje), architect
Brent Meistre (Italië & ZuidAfrika), fotograaf, film-maker
Katrin Maurer (Austria), beeldend kunstenaar
Emma Hall (Australia), acteur, schrijver, politicus
Stefan Nestoroski (Italië), beeldend kunstenaar

Cultureland streeft naar een aarde waar schoonheid en troost is voor iedereen. Cultureland gelooft dat een goede residency een periode is waarin er tijd wordt gemaakt voor onderzoek en reflectie. Cultureland biedt projecten over de relatie tussen cultuur en natuur een plek.

Het programma start in Amsterdam, waar de onderzoeker - kunstenaar zich kan verdiepen in de culturele en wetenschappelijke rijkdom die de stad te bieden heeft.

Hierna volgt een periode van 4 weken op de Buitenwerkplaats, omgeven door typisch Nederlands polderlandschap. Hier is ruimte om te produceren en reflecteren op het project.
Tot slot wordt in de laatste periode in Amsterdam een evenement georganiseerd om het werk te presenteren en erover te discussiëren.

We hebben je uitgenodigd voor de presentatie van Sofia van Leeuwen omdat we denken dat je geïnteresseerd bent. In het weekend van 7 en 8 oktober zal Cultureland haar eigen website en nieuwsbrief lanceren. We hopen je donderdag te zien, het is fijn als je laat weten of je komt.

Met hartelijke groet,
Maud en Dagobert
 


Starnmeerdijk 6
1488 AG Starnmeer
075 641 17 74

bereikbaarheid en parkeren

nieuwsbrief