Duurzaamheid

Op de Buitenwerkplaats zorgen we voor zowel mens als natuur door bewust duurzaam te handelen. Waar we kunnen proberen we de biodiversiteit een handje te helpen en de duurzame innovatie te steunen; bijvoorbeeld door te pionieren met elektrisch rijden, met ecologisch bouwen, alternatieve energiebronnen, door te tuinieren op basis van permacultuur, het aanbieden van biologische producten enzovoorts.

Door de vanzelfsprekendheid waarmee we de verantwoordelijkheid t.a.v. milieu in het dagelijks leven ten uitvoer brengen vervullen wij een voorbeeldfunctie. We etaleren onze groene werkwijze niet met certificaten maar we zijn er zeker wel trots op en vertellen er graag over. We hopen dat ons enthousiasme aanstekelijk werkt en schrijven er daarom hier een aantal blogs over.

Energie van de zon.

maandag 15 jan 2018

Tot 2018 hebben we gebruik gemaakt van zogenoemde 'groene stroom'. Wij kozen voor Greenchoice en later voor Vandebron, die beide worden gezien als voorlopers op de energiemarkt. Op de website van Milieu Centraal (www.milieucentraal.nl) kan je veel nuttige tips vinden om energie te besparen en ook de meest actuele informatie over hoe schoon de diverse energieleveranciers werkelijk zijn in het opwekken van energie. Feit is dat de vraag naar groene stroom het aanbod nog steeds overstijgt.

We moeten dus eigenlijk allemaal zelf energieproducent worden. In de eerste weken van 2018 is het zover! Aan de zuidoostzijde van de stolp zullen de dakpannen geheel worden vervangen zonnepanelen. Vaak zijn zonnepanelen ons als architecten een doorn in het oog, maar Dagobert heeft een nieuw product gevonden dat wèl aansluit op onze esthetische wensen. De zwarte, langwerpige panelen worden als het ware dakpansgewijs gelegd, met passtukken in de hoeken. Hierdoor ontstaat feitelijk een aaneengesloten zwart dakvlak, die niet bovenop het bestaande dak ligt, maar ìn hetzelfde vlak. Zodra er beeldmateriaal beschikbaar is zullen we die op deze plek publiceren en natuurlijk bent u welkom (vanaf 12 februari 2018) om de resultaten ter plekke te komen bewonderen.

pictures/bwp_1702_flora_29.jpg

 lees verder
Starnmeerdijk 6
1488 AG Starnmeer
075 641 17 74

bereikbaarheid en parkeren

nieuwsbrief