Landschap Laboratorium

De Buitenwerkplaats biedt een laboratorium voor landschap. Een internationale werk- en logeerplek, een open platform met als thema het platteland. De groeiende wereldbevolking, krimpregio’s, een innovatieve en intensieve voedselproductie, energielandschappen, de zeespiegelstijging, een groeiende belangstelling voor erfgoed en natuurbeleving. Al deze spannende zaken hebben invloed op wat er de komende decennia gaat gebeuren in het landschap om ons heen. De Buitenwerkplaats wil plek bieden aan de uitwisseling van kennis en ervaring, door projecten en bijeenkomsten te organiseren of te huisvesten. Voor projecten binnen landschapslaboratorium gelden gereduceerde tarieven. Neem contact op met met uw projectvoorstel!

 

Voor het landschap laboratorium werken wij samen met

APT logo

Alessandra Duarte

vrijdag 19 jun 2015

Kunstenaar Alessandra Duarte (woont en werkt in São Paulo, Brazilië) zal een reeks van nieuw werk gemaakt tijdens haar 3 maanden residentie in Buintenwerkplaats, in Starnmeer, Noord-Holland presenteren.

 lees verder

Portret Starnmeer

zondag 19 apr 2015

Dijk panorama150331 titel ddddddMaud Aarts en Dagobert Bergmans nodigen je uit om kennis te maken met de Starnmeerpolder Anno Nu. We laten je op deze dag het leven in de Starnmeer zien zoals we dat in beeld hebben gebracht met een team van kunstenaars en onderzoekers.

 lees verder

Nachtvlinders

zondag 25 mei 2014

BWP 2014 moth installation

Nachtvlinders

Jeff Schmuki en Wendy Deschesne zijn de hele maand juni te gast in het Landschap Laboratorium om te werken aan hun installatie voor nachtvlinder-onderzoek. Aan het eind van hun werkperiode, donderdag-avond 26 juni kun je meedoen met het identificeren van motten die op de gebouwde lichtinstallatie afkomen.

 lees verder

Starnmeerpolder; voedselvoorziening nieuwe stijl anno 2014

maandag 24 feb 2014

Starnmeerpolder, voedselvoorziening nieuwe stijl anno 2014

Wat eten wij en waar komt ons voedsel vandaan? Welk effect heeft ons dieet op het landschap om ons heen? Met die vraag is een groep studenten landschapsarchitectuur van de Academie van Bouwkunst aan het denken gezet. Vervolgens hebben Maike van Stiphout van DS lanschapsarchitecten en Maud Aarts van de Buitenwerkplaats aan hen de Starnmeerpolder laten zien. Dat is het plangebied waarin ze hun visie op voedsel moeten projecteren.

 lees verder

Susana GarcĂ­a Espinosa

vrijdag 28 jun 2013

Susana: " I would like to work on a series of watercolours inspired by the interaction between the elements of air, water, light and land. My aim is to depict metaphorical landscapes that shift between reality and fantasy."
zie ook: www.susanagarciaespinosa.com

BWP 2013 Landscape Laboratory Susana Garcia EspinosaSusana García Espinosa at Buitenwerkplaats

.  lees verder
Starnmeerdijk 6
1488 AG Starnmeer
075 641 17 74

bereikbaarheid en parkeren

nieuwsbrief