Muziek

De akoestiek van de loft in de stolpboerderij is bijzonder geschikt voor muzikale bijeenkomsten. Kom met je gezelschap of project naar de Buitenwerkplaats om muziek te maken, te componeren, te bedenken, uit te proberen. Helemaal fantastisch als zo'n productieve periode afgesloten kan worden met een huiskamer-concert.

Anna Veismane

maandag 20 feb 2017

Aspasia Nasopoulou heeft de Letse componiste Anna Veismane uitgenodigd voor een composer’s treat. Ze zal 19 tot 25 februari op Buitenwerkplaats verblijven om nieuwe stukken te componeren. Anna is een bijzonder nieuwsgierige en productieve componist, actief in Letland en heel Europa. Ook is ze betrokken bij educatieve projecten, inspireert en ondersteunt ze jonge componisten.

Anna Veismane zal samenwerken met de Nederlandse harpspeler en zangeres Ekaterina Levental, composing a new piece for Ekatarina! Zaterdagavond 25 februari is er een afsluiting van deze periode, in Amsterdam. Als je hierbij wil zijn, laat het ons dan zo snel mogelijk weten!

 lees verder

concert Arifa Trio

vrijdag 28 okt 2016

Arifa trio heeft in het voorjaar de video "the Dream Keeper" opgenomen op de Buitenwerkplaats. Vrijdag 28 oktober zullen ze deze muziek ten gehore brengen voor publiek. Kom kijken, luisteren en genieten!

pictures/Arifatrio.jpg


 lees verder

Maartje Teussink

maandag 10 okt 2016

Organic Cities is een zoektocht van Maartje Teussink om stadse indrukken in een natuurlijke omgeving te verwerken in een muzikale compositie. Op de Buitenwerkplaats wordt de partituur vervaardigd en een deel van de (live) soundscape ontwikkeld, door te improvisaties op een installatie van instrumenten te spelen en op te nemen. Deze installatie bestaat uit oa. veschillende kleine percussie instrumenten zoals pauk (small), xylofoon, Thaise bellen, koebel, cajon, bekkens – snaarinstrumenten zoals contrabas, electrische en akoustische gitaren, electrische bas, bouzouki – electronica instrumenten zoals sampler, synthesizer – vocalen.

Volg de vorderingen aan het project tijdens deze residency via de blog van Maartje Teussink

 lees verder

Aspasia Nasopoulou

donderdag 1 sep 2016

Aspasia Nasopoulou is een Griekse componist, sinds 2002 woonachtig in Amsterdam. Ze is met enige regelmaat te gast op de Buitenwerkplaats om aan nieuwe stukken te werken. Hier komt muziek tot stand die in de drukke stad minder snel of minder makkelijk uit de vingers komen.

 lees verder

Maria Christina Krithara

vrijdag 10 jun 2016

Werkweek: maandag 6 juni t/m vrijdag 10 juni.
Concert: vrijdag 10 juni 2016 19:00.

Voor de eerste Composer's Treat is de Griekse Maria Christina Krithara uitgenodigd. Zij is pianist en componist, een naam in de moderne muziek in Griekenland. Ze heeft de afgelopen jaren steeds op hoog niveau nieuwe muziek geschreven voor theater en documentaires.

 lees verder


Buitenwerkplaats 
Starnmeerdijk 6
1488 AG Starnmeer
+31 75 641 17 74