maak plaats

De Buitenwerkplaats is een maak-plaats voor alle vormen en disciplines van kunst, in het bijzonder geschikt voor groepswerk.

Een paar dagen samen muziek componeren, een toneelstuk bedenken, een manifest schrijven, ontwerpen, dansen, spelen, experimenteren, bouwen, maken. Heb je een cultureel project waaraan je op de Buitenwerkplaats wil werken, laat het ons op het aanvraagformulier weten, want voor culturele makers en instellingen hanteren wij speciale tarieven, op maat voor elk project.

aanvraagformulier

repetities

Zingen en muziek maken, samen een voorstelling bedenken. Door de sfeer en het ontbreken van afleiding is de Buitenwerkplaats er de perfecte plek voor. Voor culturele instellingen gelden bijzondere tarieven.
repetitie

theater

Met een gezelschap enkele dagen ongestoord doorwerken, het is goud waard. Je helemaal inleven in een rol, een fantasie. Heerlijk samen aan een verhaal werken, improviseren en nieuwe dingen uitproberen.
De Fantastische Meneer Vos

tekenen en schilderen

Onze ruimtes zijn niet geschikt als vaste atelierruimte, maar wél ideaal voor bijzondere projecten en voor creatieve workshops. Met meerdere mensen schilderen, tekenen, filmpjes maken of spelen. Je voelt je vrij op de Buitenwerkplaats.
creatieve workshop

cultureland

In dit Artist In Residency programma onderzoeken kunstenaars hoe wij mensen met natuur omgaan. Ze wonen en werken een tijdje in Amsterdam én op de Buitenwerkplaats en houden ons in hun projecten een spiegel voor over de relatie tussen stad en land.
Cultureland

Evenementen

Er hebben al vele grote en kleinere evenementen plaatsgevonden op de Buitenwerkplaats. Sommige werden door ons georganiseerd, bij andere waren we alleen gastheer. Hier een greep uit de activiteiten waar we met bijzonder veel plezier op terugkijken. Heb jij ook goede herinneringen of zin om een creatieve werkperiode of cultureel evenement te organiseren op de Buitenwerkplaats? Laat het ons horen!

culturele activiteit

stolpencommunity

Het oogstfeest van de stolpencommunity was gericht op het verbreden van de kennis. Ook het delen van heel persoonlijke stolp-geschiedenissen had een plek, want elke stolpbewoner heeft een bijzonder verhaal. Het publiek bestaat uit ervaringsdeskundigen die ademloos zitten te luisteren.

De Fantatische meneer Vos

Vier dagen dansen, acteren en zingen met een groep van zeventien kinderen. Het verhaal van Roald Dahl werd onder leiding van Eva Krammer en Elian Smits met de kinderen bewerkt tot een prachtig spektakel.  Het ondergrondse gangenstelsel werd aan de feesttafel nagebouwd. Drama en schouwspel opgevoerd voor ouders en belangstellenden op oudejaarsavond 2017.

rituelen

Een bijzondere geschiedenis van twee mensen die elkaar op de Buitenwerkplaats leerden kennen. Zij brachten vele vrienden mee om hun liefde te bezegelen. Er waren activiteiten voor jong en oud, heerlijkheden en prachtige, persoonlijke rituelen.

Arifa music

Het Arifa trio nam een muziekvideo op met het Laag Hollandsche landschap als decor. Klarinettist Alex Simu, de klassiek geschoolde pianovirtuoos Franz von Chossy en de slagwerker Sjahin During gaven een huiskamerconcert op de Buitenwerkplaats. In hun composities klinken hun brede muzikale roots door. Invloeden uit de jazz, de volksmuziek van de Balkan, Turkije en de Arabische wereld en een uitgekiend improvisatietalent maken het trio volstrekt uniek.

diverse koorrepetities

Het Groot Concertkoor Amsterdam bestaat uit ongeveer 80 leden die een voornamelijk klassiek repetoire zingen. Een of tweemaal per jaar is er een optreden, waarvoor extra repetities in weekenden worden georganiseerd op de Buitenwerkplaats of bij Akoestikon.

portret Starnmeer

In 2014-12015 vroegen wij Ida van der Lee, Joke Koelemeijer, Dominique Panhuysen, Barbara en Vivian om een portret op te maken van de polder om ons heen. De mensen, het landschap, de geschiedenis en het leven. Als afsluiting presenteerden we de zoektocht aan onze buren. Een heel bijzondere dag met terugspeeltheater, vele foto’s,  discussie, tekeningen en persoonlijke herinneringen aan het boerenerf.